UNA FLOR SENSE COLOR?
L’Elvira ha vingut a classe amb una flor que no sé d’on m’ha dit que ha arrencat. Era curiosa, estranya, rara, inusual. Una flor sense color, ha explicat.
Impossible? No. Tothom de la classe l’ha pogut sentir i, fins i tot, veure.
La feina per  avui era presentar una paraula nova, inventada; i llegir o improvisar un breu comentari sobre el  seu significat. Bé, es tractava d’un pretext per a treballar l’estructura d’un text explicatiu. I, personalment, frissava per saber amb què havien vingut de casa (són una de les coses bones de l’ofici, les sorpreses)
Aquest divendres, a tercera hora del matí, la classe de català s’ha omplert de tota mena d’éssers, plantes, olors i nous productes, que ens facilitaran la vida a La Terra en un futur pròxim.
La Katupipi és una planta summament verinosa que es troba a Madagascar. En dosis molt petites t’aporta la facultat de parlar en l’idioma del país on l’ha prens. Una infusió i  tens una hora de xinès assegurada; dues tasses i et fan un vestit de pi; d’immediat.
 El Sharpicut és una salsa molt saborosa i una mica picant que en breu serà incorporada a la dieta mediterrània de la mà del famós i nostrat cuiner, Ferran Adrià. Ell encara no ho sap, però d’aquí poc no podrà prescindir-ne.
 La Mantinel.la és la nova fragància de l’amor per a parelles amb quinze anys de relació. Quan els enamorats la hi polvoritzen, de seguida  signen per arribar als trenta.
El Picatulo és una mena de bestiola amb una grandària d’un DIN A3 que té el vici de treure la pols, fer els llits, escombrar i fregar les habitacions dels menors d’edat. I menja diaris esportius i...
I..
La Catapulà, el Neglítel, el Miquetal, la Bordatia, la Diaha, el...
Tota la classe s’ha omplert de feres, fruites, olors i colors, excepte la flor de l’Elvira que no en tenia.
Quan ha tocat el timbre d’anar al pati i la porta de la classe ha estat oberta per un aliè, totes les criatures, plantes i invents han fugit de les llibretes i s’han escampat per tot l’institut.
Vés a saber on estaran a hores d’ara.

Comentaris